Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
předevčírem

Lín na citronu a šalvěji

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 líni kolem 300 g
  • 2 citrony
  • 2 lžičky šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
2
45 minut

Postup

1

Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme a posypeme šalvějí.

2

Do zapékacích misek položíme na dno kolečka citronu a umístíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu).

3

Zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.

4

Pečeme při 180 °C 15 minut, občas přelijeme šťávou.

5

Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

6

Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled