Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 116 dny
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Candát obecný...
před 116 dny
Fotografie
mauna001@seznam.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 116 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rolka z duháka...
před 116 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika po orient...
před 116 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
20. září 2021

Rok od otravy Bečvy: Jak probíhaly události krok za krokem

Uplynul rok a v případu otrávené Bečvy je stále více otazníků než odpovědí. Jak tedy šly za sebou klíčové okamžiky během největší ekologické katastrofy posledních let? Nalezneme vůbec někdy viníka?

Poznávání
19. září 2021

Je kapr inteligentní tvor?

V poslední době čtu různé diskuze o inteligenci kapra. Někteří tvrdí, že jde o rybu hloupou a že ji rybáři zbytečně přeceňují. Jiní kolegové kapra naopak považují za velmi chytrého, všemi mastmi mazaného soupeře. Jak to tedy je?

Poznávání
17. září 2021

Jak rychle plavou ryby?

Pohyb ryb v jejich přirozeném prostředí závisí především na dvou fyzikálních veličinách – hustotě prostředí a rychlosti vodního proudu. Nezanedbatelnou roli samozřejmě hrají morfologické a fyziologické adaptace ryb.

Novinky
16. září 2021

Výlov největšího českého rybníka nebude ani letos pro veřejnost

Rybářství Třeboň oznámilo, že na výlov největšího českého rybníka Rožmberk letos nemohou pozvat nejširší veřejnost. Výlov se bude konat z důvodu platných koronavirových omezení pouze ve všedních dnech od pondělí 11. října do čtvrtka 14. října 2021.

ČRS a MRS
16. září 2021

Zmrtvýchvstání otrávené Bečvy: Rybáři vysadili ryby za více než milion

Obnova života v Bečvě by podle rybářů nakonec mohla trvat kratší dobu, než původně očekávali. Do řeky se už vrátily tuny ryb. Zarybnění Bečvy už vyšlo na více než milion korun.

Novinky
15. září 2021

Skvělá česká parta přivezla z MS v rybolovné technice 34 medailí

Počátkem září se v maďarské Budapešti konalo 46. mistrovství světa v rybolovné technice. Český tým potvrdil světovou dominanci v tomto sportu a přivezl domů 34 medailí – 13 zlatých, 10 stříbrných a 11 bronzových.

Novinky
14. září 2021

Miliony pro rybáře a rybníkáře: Podpoří ministerstvo produkci českých ryb?

Stát chce finančně pomoci tuzemskému rybářství tak, aby celková produkce ryb v Česku do roku 2030 stoupla ze současných zhruba 20 tisíc tun ročně. Podle odhadů Ministerstva zemědělství by mohlo jít o nárůst o 0,4 až dvě procenta, hlavně díky budování nových kapacit.

Novinky
14. září 2021

Sumec zaútočil na bójku, uvízla mu v tlamě

V letošním roce byl na rybářském revíru 431 028 Mže 4 (VN Hracholusky) nalezen sumec velký, který zaútočil na bójku na hladině přehradní nádrže. Tato bójka následně uvízla v jeho tlamě. Informuje o tom Západočeský územní svaz na svých stránkách.

Novinky
13. září 2021

Ve Svratce se topil rybář, zachraňovali ho kolemjdoucí

Z poklidné nedělní rybařiny se stalo pořádné drama. Při rybolovu v Nábřežní ulici ve Veverské Bítýšce na Brněnsku spadl do řeky Svratky rybář.

Praxe
12. září 2021

Drop shot, extrémně citlivá a přitažlivá hra

Když jsem před zhruba pěti lety prvně navázal háček přímo na vlasec, na něj napíchl smačka a celou sestavu zakončenou olůvkem dvacítkou poslal mezi potopenou suť, ve větší úspěch jsem nevěřil. Domníval jsem se, že dravec vzhledem k napnutému návazci nebude mít dost prostoru (a ani času) nástrahu pozřít dostatečně hluboko. Další jasné nevýhody jsem viděl v jakési neohrabanosti a svázanosti celé sestavy.

Recepty
11. září 2021

Sumec v kysaném zelí

Vynikající úprava sumce pochází z maďarské kuchyně.

Praxe
10. září 2021

Chytejte kapry, i když „neberou“!

Není na světě rybář, který by seděl nad „hluchými“ a „slepými“ pruty a nepřemýšlel by, jak změnit situaci k lepšímu. A že podobných chvilek je!

Novinky
10. září 2021

Okradl rybář rybáře?

Zatím neznámý výtečník se během uplynulého víkendu vloupal do sklepní kóje v bytovém domě v Berouně v ulici Košťálkova. Ukradl zde rybářské náčiní v celkové hodnotě 11 000 korun.

Poznávání
9. září 2021

Hořavka, půvabný parazit

Při vyslovení slov ryba a parazit se většině rybářů zřejmě vybaví ryby napadené pijavkami, tasemnicemi, kapřivci nebo jinými trapiči, kteří znepříjemňují rybám život a leckdy mají za následek i jejich smrt. Může ale nastat situace, že se z beránka stane vlk a jako parazit se chová ryba?

První Předchozí 1 60 68 69 70 71 72 80 170 172 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled