Fotografie
Jaroslav založil otázku Boiles...
před 134 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rok 2024...
před 134 dny
Fotografie
Jaroslav založil otázku Krmení...
před 134 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vlasec Shimano ...
před 134 dny
Fotografie
Jaroslav dal lajk diskusnímu příspěvku Zálež&ia...
před 134 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
4. října 2019

Obavy se nepotvrdily. Norská vláda limity vývozu ryb nemění

Drancování moří je dlouhodobý problém, který řeší většina přímořských států. V Norsku však neloví jen komerční rybáři, nemalý podíl na ulovených rybách mají také sportovní rybáři. Kvůli negativnímu dopadu na snižování množství ryb v moři diskutovala norská vláda možnost zákazu vyvážení rybího masa pro rekreační rybáře. Limity nakonec zůstávají i pro rok 2020 na 20 kg na osobu.

Recepty
4. října 2019

Asijské rybí závitky

Netradičně připravená ryba na asijský způsob. Příprava je náročnější, ale závitky jsou skvělé.

Novinky
3. října 2019

Ulovena kapitální štika! Světové rekordy jí neodolaly, čtenář Rybářství ale chytil větší

Rybář Lukáš Matějka ulovil štiku, která svými rozměry vzbuzuje respekt. Vždyť jeho úlovek vážil 26,7 kg a měřil 133 cm! V mezinárodních tabulkách žádná větší štika vedená! Jenže čtenář časopisu Rybářství chytil delší a těžší. V roce 1988 na revíru Dyje 15.

Poznávání
3. října 2019

Nonstop chytání. Jste pro, nebo ne?

Sedíte u vody, všude tma a ticho které je jen občas přerušené výskokem nebo zalovením ryby. Ryby začínají brát tak, že nestíháte ani sekat. Ale co to? Zvuk budíku ohlašujícího půlnoc vám nekompromisně kazí jinak skvěle rozjetou noc.

Zábava
3. října 2019

SOUTĚŽ: Rybaří vaše díte? Pošlete nám jeho video!

Lásce k přírodě a rybaření je třeba děti učit od útlého věku. Naše redakce mladé začátečníky ráda podporuje, a proto jsme se rozhodli vyhlásit pro ně další soutěž. Tentokrát hledáme nejlepší video, na kterém bude dětský rybář.

Novinky
2. října 2019

Vědci našli kostru nového druhu žraloka

Vědci objevili zkamenělou kostru žraloka z rodu Phoebodus. Tento objev je unikátní především proto, že ze žraloků většinou zůstávají pouze kostěné zuby, chrupavčitá kostra se brzy rozpadá a zachová se velmi vzácně.

Šupiny
2. října 2019

Děti na rybách. Výlet do Sobáčova u Mohelnice

Je krásné sobotní ráno. S rybářským kroužkem Rapotín jsme se vydali na výlet do Sobáčova u Mohelnice. Ráno bylo sice chladnější, ale později během dne už bylo příjemné slunečné počasí. Konec září se prostě vydařil.

Recepty
1. října 2019

Tacos s rybou

Skvělý recept z mexické kuchyně. Jde o plněné kukuřičné placky červeným zelím a kousky ryb.

Poznávání
1. října 2019

Kapr na vláčku patří do sáčku

Kapr na vláčku patří do sáčku. Tak zní staré rčení rybářů, kteří se aktivně věnují přívlači. Ti kapra při lovu občas podseknou na wobbler nebo na gumu. Už jste však někdy slyšeli o tom, že by se na vláčku dali lovit kapři cíleně? A za tlamku?!

Video
30. září 2019

VIDEO: Běluha ukradla kajakáři kameru! To, co následovalo, byste nečekali

Neuvěřitelně krotká běluha, známá jako Hvaldimir, následovala potápěče Joachim Larssenvela až na konec fjordu. Joachim se chopil příležitosti a chtěl si kytovce natočit. Nevěděl však, co se v příštích sekundách stane.

Zábava
30. září 2019

Známe vítěze víkendové soutěže o největšího kapra

O víkendu bylo možná naposledy hezké počasí a tomu také odpovídají vaše úlovky! Je vidět, že kapři jsou ještě při chuti a bylo by škoda sedět doma, když můžeme sedět u vody.

Recepty
30. září 2019

Rybí rasolník

Recept z ruské kuchyně na hutnou rybí polévku. Má mnoho obměn, někdy se přidává zakysaná smetana a rasolník se připravuje i z hovězího masa, popřípadě z ledvinek.

Poznávání
29. září 2019

Rybí rekordy – nejrychlejší plavec

V rybí říši najdeme mnoho zajímavých druhů, které jsou uzpůsobeny různým podmínkám. Rychlost je pro mnohé z ryb v jejich životě stěžejní. Jedna skupina potřebuje plavat rychle, aby unikla dravcům druhá skupina naopak musí dohnat svou kořist, aby nebyla o hladu. Která ryba je ale nejrychlejší?

Novinky
28. září 2019

Plavební stupeň Děčín. Ohrožení pro ryby i rybáře

Plavební stupeň Děčín je velice diskutovaným tématem, podívejme se proto na negativní vlivy, které stavba může způsobit především z pohledu nás rybářů.

Recepty
27. září 2019

Kapří polévka s houbami

Češi jsou národem lovců. Loví zvěř, ryby, Češi jsou i vyhlášení houbaři. O tom, že se všechny druhy „lovů“ vzájemně doplňují, svědčí i existence kuchařských receptů, které se při zpracování úlovků vzájemně doplňují a dokonce i nahrazují.

První Předchozí 1 60 150 158 159 160 161 162 170 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled