Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 24 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 25 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 25 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 27 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 27 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
24. ledna 2024

Vysoký úředník nejspíš pochybil v kauze otrávené Bečvy. Čeká ho kárné řízení

Ministerstvo životního prostředí chce zahájit kárné řízení s bývalým ředitelem olomoucké pobočky České inspekce životního prostředí Radkem Pallósem. Podle ministerstva se dopustil závažných chyb během kauzy otrávené Bečvy. Informuje o tom server Seznam Zprávy.

ČRS a MRS
23. ledna 2024

Instruktážní video rybolovné techniky – zátěž skish

Český rybářský svaz začal na svém youtube kanálu zveřejňovat instruktážní videa rybolovné techniky. Jsou určeny trenérům casting sportu, pomohou nejen začínajícím závodníkům v této rybářské disciplíně, ale také všem rybářům, kteří třeba chtějí jen vylepšit svou techniku nahození. První tři disciplíny jsme zveřejnili zde, zde a zde, dnes se podíváme na disciplínu číslo 4 – zátěž skish.

Poznávání
23. ledna 2024

Poznejte ho a ulovte! Pstruh duhový

Bezesporu nejznámější zástupce čeledi lososovitých, náš nepůvodní druh. Do tuzemských vod byl přivezen zhruba kolem roku 1880. Jeho domovinou je západní část Severní Ameriky.

Recepty
22. ledna 2024

Pečené makrely po řecku s americkými brambory

Ač to napoprvé z fotek a ingrediencí nemusí tak vypadat, recept je vážně moc dobrý. Ovšem není to jeden z těch nejzdravějších způsobů, jak připravit jinak výživnou a chutnou mořskou rybu.

Poznávání
22. ledna 2024

Učíme se v Třeboni: Přírodní vlivy ovlivňující rybářské úspěchy (1)

V prvé řadě si musíme uvědomit, že ryby nežijí na souši, ale ve vodním prostředí, které je od toho našeho velmi odlišné. Z důvodu toho, že jsou ryby poikilotermní (studenokrevné; přijímající teplotu vodního prostředí), jsou i na menší teplotní výkyvy v tomto prostředí velmi citlivé.

Recepty
21. ledna 2024

Římský salát s pečeným lososem

V lednu čerstvou rybu, která by stačila na zasycení celé rodiny, „ulovíme“ spíš v obchodě než u vody. Přinášíme proto recepty na rybu, které na pultech obyčejně bez potíží najdeme.

Recepty
20. ledna 2024

Losos na másle

Losos na másle se zeleninou

ČRS a MRS
19. ledna 2024

Ze zasedání Republikové rady (leden 2024)

Republiková rada ČRS se sešla na svém prvním letošním řádném zasedání dne 11. ledna. Na programu byly zejména následující body – plány práce odborů a komisí Republikové rady ČRS, příprava XX. Republikového sněmu ČRS, projednání aktuálních oblastí k RIS.

Praxe
19. ledna 2024

Základ úspěšného zimního lovu

Začátek nového roku je tady a začíná i další rybářská sezona. Její průběh lze jen s těžkostí plánovat, protože zejména v zimních měsících je vše závislé na vývoji počasí, které dokáže velmi často překvapit.

Recepty
18. ledna 2024

Rybí salát

Výborný domácí rybí salát. Dá se jíst druhý den po přípravě.

ČRS a MRS
17. ledna 2024

Instruktážní video rybolovné techniky – arenberg

Český rybářský svaz začal na svém youtube kanálu zveřejňovat instruktážní videa rybolovné techniky. Jsou určeny trenérům casting sportu, pomohou nejen začínajícím závodníkům v této rybářské disciplíně, ale také všem rybářům, kteří třeba chtějí jen vylepšit svou techniku nahození. První dvě disciplíny jsme zveřejnili zde a zde, dnes se podíváme na disciplínu číslo 3 – arenberg.

Poznávání
17. ledna 2024

Osrstěná kořist v potravě ryb

Je všeobecně známé, že v potravě dravých ryb, především větších exemplářů, se mohou i v našich vodách příležitostně objevit menší druhy savců. Velikost této osrstěné kořisti se ale obecně dost často přeceňuje, někdy přímo úměrně s počtem vypitých piv.

Retro
16. ledna 2024

Vzpomínáme na staré časy: Polovrhací navijáky Hudson Stibůrek

Touha po chytání ryb s jemnými šňůrami, lehčími pruty a delšími hody, dala nový směr výrobě navijáků. Původní obyčejná kolečka na tento úkol již nestačila a hledalo se nové řešení, až byl zkonstruován naviják, u něhož při vrhu šňůra nemusela roztáčet cívku a tím brzdit délku hodu.

Poznávání
15. ledna 2024

Učíme se ve Vodňanech: Vnější parazité ryb (2)

V minulém díle jsme se zaměřili na tři nejběžnější ekto (vnější) parazity ryb, se kterými se při cvičeních z předmětu Nemoci ryb setkáváme. Dnes se podíváme na zástupce skupin, které se nám jako původci onemocnění nebo úhynu ryb dostávají do rukou vzácně.

Recepty
14. ledna 2024

Francouzské rybí krokety

Recept můžeme připravit můžeme jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

První Předchozí 1 7 8 9 10 11 19 109 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled