Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 27 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 27 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 27 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 27 dny
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 27 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Praxe
13. ledna 2024

Kouzlo zimní rybařiny (1)

Je to kouzelné… Voda je ledová a průzračně čistá. Břehy řek, rybníků a údolních nádrží jsou téměř bez rybářů, na prutech je jinovatka, očka zamrzají, pod nohami křupe sníh či zmrzlá tráva. Příroda je prostě jiná, přesto velmi krásná.

Novinky
11. ledna 2024

Dva muži pytlačili v centru Prahy, odhalil je strážník-rybář

Pražští strážníci občas na pytláky v rámci své služby narazí, ovšem spíše v okrajových městských částech. V sobotu 6. ledna měli pytláci tu drzost chytat ryby v samotném centru metropole. Městská policie hl. m. Prahy to uvedla na svých sociálních sítích.

Poznávání
11. ledna 2024

Andští duháci z venezuelské Sierry Nevady

Pstruh duhový, původně rozšířený v západní části Severní Ameriky, ale i v řekách Kamčatky, byl postupně od roku 1874 introdukován na všechny kontinenty, s výjimkou Antarktidy.

Novinky
9. ledna 2024

Chcete získat roční celosvazovou povolenku zdarma? Sbírejte šupiny na iRybářství! Poradíme vám, jak na to

Web iRybářství se od listopadu zásadně proměnil. Kromě nového vzhledu jsme pro vás připravili i spoustu novinek.

Poznávání
9. ledna 2024

Když (ne)má voda stres

Vždycky, když otevřu pomyslné okno hladiny a nahlédnu do světa s čistou, pestrou rybí obsádkou, stres ze světa tam nahoře je pryč. Odplyne, odšumí, odpění… Tohle voda umí opravdu báječně. Nejezdí tady auta, nezvoní mobily, sociální sítě spojují maximálně hejno okounů se štikou.

Retro
7. ledna 2024

Vzpomínáme na staré časy: Katalog Bílá labuť

V 50. letech minulého století spatřilo světlo světa hned několik zajímavých katalogů rybářského náčiní. Socialistická výroba sloučila prvorepublikové výrobce do národních podniků a družstev. Velice zajímavým dobovým dokumentem je katalog Bílá labuť, který vyšel koncem 50. let, s největší pravděpodobností v roce 1959.

Recepty
6. ledna 2024

Silný rybí vývar s knedlíčky

Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu. Výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak uděláme rybí knedlíčky.

ČRS a MRS
5. ledna 2024

Blíží se termín vrácení povolenek

15. leden je poslední termín, do kterého jsou rybáři povinni odevzdat povolenky k lovu ryb k následnému zpracování. Pokud váháte, jak správně vyplnit sumář povolenky, přečtěte si stručný návod nebo se podívejte na video.

ČRS a MRS
4. ledna 2024

RIS – rozšíření helpdesku pro potřeby místních organizací

Vážení funkcionáři, vážení výdejci povolenek, s ohledem na plné rozběhnutí prodeje povolenek v informačním systému RIS jsme rozšířili kapacity helpdesku tak, aby bylo možné řešit jednotlivé problémy co nejvíce operativně.

ČRS a MRS
3. ledna 2024

Výdej celorepublikových povolenek v RIS na rok 2024 pro členy ČRS a MRS

Český rybářský svaz na svých stránkách na základě četných dotazů opakovaně informuje všechny rybáře o výdeji celorepublikových povolenek platných na revírech Českého i Moravského rybářského svazu v roce 2024.

Video
2. ledna 2024

Instruktážní video rybolovné techniky – muška dálka jednoruč

Český rybářský svaz začal na svém youtube kanálu zveřejňovat instruktážní videa rybolovné techniky. Jsou určeny trenérům casting sportu, pomohou nejen začínajícím závodníkům v této rybářské disciplíně, ale také všem rybářům, kteří třeba chtějí jen vylepšit svou techniku nahození. První disciplínu jsme zveřejnili zde, dnes se podíváme na disciplínu číslo 2.

Praxe
2. ledna 2024

Učíme se v Třeboni: Zacházení s rybami u vody

Jak zacházet s rybou se mezi sportovními rybáři v poslední době často řeší. Rybáři mohou chytat způsobem chyť a všechno vezmi. Je to způsob velmi nežádoucí a pro rybářskou veřejnost dosti nepochopitelný, mnohdy nazývaný „masařství“.

Recepty
30. prosince 2023

Grundle po mlynářsku

Dnes už drobné rybky jako mřenky, hrouzky nebo bělice chytá ve velkém množství málokdo, grundle můžeme připravit i z mořských rybek, které lze koupit v řetězcích.

Zahraničí
30. prosince 2023

Rybaření s Něnci na poloostrově Jamal

Poloostrov Jamal se nachází v ruské Sibiři. Patří do Jamalo-něneckého autonomního okruhu a žije zde něco přes 20 tisíc obyvatel. Poloostrov je výběžkem Západosibiřské roviny a měří zhruba 700 km na šířku a 240 km na šířku. S tamními obyvateli jsem se vydal na lov ryb.

Praxe
29. prosince 2023

Použití kaprařských prutů v praxi

Během uplynulého roku jsme s kolegy a kamarády často měli zajímavé diskuze o kaprových prutech. Řešili jsme přitom otázky, které v mnohém nabourávají zažité stereotypy. V některých věcech jsme se shodli, v jiných zase byly názory rozdílné. Někdy dokonce diametrálně.

První Předchozí 1 8 9 10 11 12 20 110 171 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled